ZEN-huisje – emotieregulatiehuisje

2,275.00

- +
Categorie:

Beschrijving

Het ZEN-huisje is een emotieregulatieplek waar kinderen kunnen leren hoe ze hun emoties kunnen beheersen en zichzelf kunnen kalmeren en reguleren. Het is een plek waar kinderen terecht kunnen wanneer ze boos, verdrietig of overprikkeld zijn of even niet lekker in hun vel zitten. Het doel van de emotieregulatieplek is om kinderen te helpen hun emoties te herkennen, te begrijpen en effectieve manieren te leren toepassen om ermee om te gaan.

Waarom het ZEN-huisje

Het ZEN-huisje is speciaal ontworpen voor scholen en kinderdagverblijven om kinderen een veilige en rustige plek te bieden om tot zichzelf te komen. Het is te gebruiken in een lokaal of op de gang. Je richt het in met kussens of een zitzak, zachte deken en knuffels. In het ZEN-huisje zijn daarnaast verschillende hulpmiddelen en materialen beschikbaar die kinderen helpen om hun emoties te reguleren en structuur te bieden, zodat kinderen weten welke stappen ze kunnen zetten om zichzelf te kalmeren en grip te krijgen op hun eigen emoties.

Het integreren van het ZEN-huisje in de school of kinderdagverblijf bevordert een positieve, rustige en veilige leer- en speelomgeving, waarin kinderen zichzelf kunnen zijn en verschillen worden gerespecteerd. Het helpt kinderen om zelfbewustzijn, bewustzijn van de ander en vaardigheden voor zelfregulatie te ontwikkelen, een zorgzame en behulpzame houding naar elkaar wordt door gestimuleerd, waardoor de emotionele intelligentie van kinderen groeit en de concentratie en leerfocus toeneemt.  Het aanleren van de regulatiestappen leert kinderen om zichzelf eerder en sneller te kalmeren. Hun concentratie is verbeterd nadat ze in het ZEN-huisje zijn geweest. Kinderen zijn daardoor beter in staat om het lesprogramma tijdens de dag te volgen.

Door het aanleren van de vaardigheden tijdens de teamtraining ervaren leerkrachten meer grip op het begeleiden van gedrag van leerlingen in hun klas en zijn ze beter in staat in hun eigen kalmte te blijven. Dit heeft een positief effect op het welbevinden van de leerkracht, de groep en de relatie met de leerling die gebruik maakt van het ZEN-huisje. Doordat kinderen de gelegenheid krijgen zich even terug te trekken bij heftige emotie of onrust, ervaren leerkrachten en kinderen gedurende de dag meer rust in de klas en kan er beter worden gewerkt. Dit vermindert stress en gevoel van onmacht en werkdruk bij leerkrachten.

Introductie en werken met het ZEN-huisje

Om goed te leren werken met het emotieregulatiehuisje volg je met je team een korte training zodat je precies weet hoe je het huisje op de juiste manier kunt integreren in de dagelijkse praktijk en ontvang je de bijbehorende handleiding, een materialenlijst en het zelfregulatie stappenplan voor kinderen om op te hangen in het huisje. Wil je als school meer leren over Breinbewust en traumasensitief lesgeven? Volg dan onze driedaagse training Breinbewust en traumasensitief lesgeven. Deze training is inclusief het werken met het ZEN-huisje.

Kenmerken:

Afmeting ZEN-huisje: breedte: 122 cm, diepte: 126 cm, hoogte: 210 cm. 

Op verzoek kunnen diverse aanpassingen worden gedaan. Afhankelijk van de aanpassingen die worden gedaan zijn deze gratis of worden er extra kosten voor in rekening gebracht. In overleg met onze samenwerkpartner Stichting het Werkt in Spankeren waar de huisjes worden gemaakt, kunnen ook stiltewerkplekhuisjes of andersoortige huisjes op maat geleverd worden.

Omdat iedere school zijn eigen wensen en kleursamenstelling in de school heeft, ontvang je van ons een complete materialenlijst, zodat je zelf de materialen kunt aanschaffen voor in het huisje die het beste passen bij jullie doelgroep en wensen.

Kosten:

ZEN-Huisje: €2275,00 inclusief bezorgen en in elkaar zetten op jouw school of kinderdagverblijf. Exclusief reiskostenvergoeding.

Teamtraining: offerte op maat