NIELS Emotiekaarten

(6 klantbeoordelingen)

23.95

Het benoemen van gevoelens en emoties helpt kinderen om ze beter te begrijpen en een plek te geven voor zichzelf. Deze NIELS Emotiekaarten helpen kinderen om zonder woorden aan te geven wat ze ervaren. Het geregeld gebruik maken van de emotiekaarten helpt kinderen om zichzelf beter te leren kennen en zich te uiten. Vanuit dit zelfinzicht leren ze stap voor stap beter om te gaan met hun eigen gedrag.

Onderwijsinstelling? Neem contact op voor aangepaste tarieven.

- +
Categorie:

Beschrijving

Het benoemen van gevoelens en emoties helpt kinderen om ze beter te begrijpen en een plek te geven voor zichzelf. Deze NIELS Emotiekaarten helpen kinderen om zonder woorden aan te geven wat ze ervaren. Het geregeld gebruik maken van de emotiekaarten helpt kinderen om zichzelf beter te leren kennen en zich te uiten. Vanuit dit zelfinzicht leren ze stap voor stap beter om te gaan met hun eigen gedrag.

Emotiekaarten kunnen zichtbaar maken voor volwassenen en leeftijdsgenoten wat een kind ervaart. Dit helpt om het gedrag beter te begrijpen, te erkennen en op de juiste manier te reageren, waardoor opvoeden en samen spelen gemakkelijker wordt. Het benoemen van emoties vermindert spanning en stress.

De set bestaat uit 30 emotiekaarten en is geschikt voor het werken met individuele kinderen en groepen. Aanbevolen leeftijd is vanaf 3 jaar. De kaarten worden in een blikken doosje geleverd inclusief een inhoudsopgave. Op de website van InMens is een handleiding te vinden met diverse werkvormen hoe de kaarten individueel en in een groep te gebruiken zijn.

De kaarten zijn geschikt voor gebruik in het onderwijs, hulpverlening, kinderopvang, kindercoaches, psychologen en in de thuissituatie.
De kaarten zijn in het onderwijs uitstekend in te zetten naast iedere sociaal emotionele methode of los van een methode.
Voor onderwijs en kinderopvang hanteren wij bij tien stuks een voordeliger tarief.

De kaarten worden binnen 2 weken geleverd. Voor grote bestellingen kan de levertijd oplopen tot 6 weken.

6 beoordelingen voor NIELS Emotiekaarten

 1. Marjolijne

  Prachtige set; veel keuze uit emoties (voor jonge kinderen kun je zelf een selectie maken), mooie tekeningen, helpend, prettig om in huis te hebben.

  Mijn zoon weet niet altijd de juiste bewoording te geven aan zijn emoties. Gevolg miscommunicatie, misinterpretaties en frustraties aan beide kanten. Erkenning van het werkelijke gevoel is van wezenlijk belang om hem te helpen bij het beter begrijpen van zichzelf en het uiteindelijk leren benoemen van zijn gevoelens. Deze kaarten zijn voor ons het middel om elkaar beter te leren begrijpen. Ook op school worden ze gebruikt.

  Sinds het gebruik zie ik dat misverstanden in de communicatie en aanverwante emoties verminderd zijn en dat het benoemen van zijn gevoel hem steeds vaker lukt.

  Hij, ik als ouder en de leerkrachten op school heeft/hebben veel baat bij het gebruik van deze kaarten. Een echte aanrader(!)

 2. Karin

  De Niels emotiekaarten gebruik ik voornamelijk tijdens mijn werkzaamheden als jeugd en gezinsbegeleiders.
  De kaarten zet ik in bij het inzichtelijk maken van de emoties en van daaruit werken wij verder aan het inzicht in gedrag.

  Een echte aanrader

 3. admin

  Fijn dat de kaarten goed toepasbaar zijn voor de doelgroep waarmee je werkt!

 4. admin

  Goed te horen dat de kaarten je zoon zo goed hebben geholpen om zich beter te leren uiten!

 5. Koen

  Super fijne kaartjes om mee te werken! Zowel in coaching gesprekken als thuis. Onze kinderen kunnen met de kaarten goed aangeven welke gevoelens er zijn! De kaartjes beschrijven veel diverse emoties die we in andere emotie kaarten nog niet gezien hebben. Bv Druk (in je hoofd) of (iemand) missen.
  Bij oudere kinderen geven de kaarten ook inzicht in de emotie die ze uitten en welke emotie(s) erachter zitten.
  Kortom, echt een aanrader!

 6. admin

  Beste Koen,
  Dank je wel voor je reactie. Fijn dat jullie tevreden zijn over diversiteit van de kaartjes.
  Ik wens je veel goede gesprekken toe met behulp van de kaarten in je coaching en met je eigen kinderen.
  Groetjes, Katrien

 7. Laura

  Een mooie complete set kaarten. Ik gebruik ze vooral in mijn werk als RT’er, waarbij het enorm van belang is om kinderen eerst in hun kracht te zetten. Deze kaarten zorgen voor inzicht bij kinderen, alle emoties mogen er zijn.
  Kinderen kiezen ook met regelmaat een kaart waarvan ze hopen deze emotie nog verder te ontwikkelen.
  Daarnaast vind ik het prachtige illustraties die soms meer zeggen dan woorden en waar kinderen verschillende kanten mee op kunnen!

 8. Marielle

  Hele fijne kaartjes die echt een extra toevoeging zijn op andere emotiekaartjes. Ik gebruik ze bij kinderen met verschillende problematieken en van verschillende leeftijden. Zeker ook goed inzetbaar bij pubers en dat is echt een meerwaarde. Fijn om te merken dat kinderen/jongeren die hun emoties moeilijk kunnen verwoorden toch altijd emoties vinden tussen de kaartjes die voor hen op dat moment van toepassing zijn. Dan kunnen ze kiezen om hier mee aan de slag te willen of niet, maar op deze manier kun je aansluiten bij hun gevoel en dat is erg belangrijk!!! Dat geeft erkenning en vertrouwen.

 9. admin

  Dank je wel voor je mooie woorden Laura.
  Fijn om te horen dat de kaarten ook voor het werk als RT’er goed van pas komen.
  Ik hoop dat je ze nog vaak zult gebruiken om kinderen in hun kracht te zetten.

 10. admin

  Fijn om te horen dat de kaarten ook bij de pubers goed aanslaan, Marielle!
  Dank voor je feedback.

 11. Tom

  De eerste keer dat we de kaarten gebruikten stond ik versteld van de emoties die mijn zoon eerder voelde en mij dan kenbaar kon maken. De kaarten helpen m’n kindjes in de herkenning van hun emoties en om erover te kunnen babbelen. Ze helpen ons de emoties tastbaarder te maken, ze te erkennen en de kaarten helpen ons sneller vooruit om een verbindend gesprek te krijgen. En het helpt in beide richtingen. Erg fijn dat er zoveel kaartjes met emoties zijn!

 12. admin

  Dank je wel voor je feedback, Tom. Je beschrijft op een mooie manier hoe de kaarten een verbindend effect kunnen hebben.
  Ik vind het erg leuk dat ze ook in België met plezier gebruikt worden!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *