Systemisch werken in de klas

In deze training leer je systemisch werken met een klas. Poppetjes, emotiekaarten en symbolenkaarten zijn effectieve materialen om in korte tijd (verborgen) dynamieken en processen die in jouw groep spelen zichtbaar te maken. Je leert deze praktische werkvormen inzetten op groepsniveau. Deze manier van werken bevordert een positief groepsklimaat. De systemische werkwijze is o.a. inzetbaar bij ruzies, pesten, groepsdruk, vriendschappen en werkklimaat. De eerste dag ligt de focus op het leren van de groepsopstelling met poppetjes in de klas, de tweede dag ligt de focus op praktische werkvormen en handvatten voor na de opstelling. Na deze training kun je direct met het geleerde in je eigen onderwijspraktijk aan de slag.

 

Doelgroep

De training is bedoeld voor leerkrachten, IB-ers, AB’ers, zorgcoördinatoren, mentoren, jeugdhulpverleners en orthopedagogen die praktisch aan de slag willen om een positief klimaat te creëren in een klas en interesse hebben in systemisch werken op groepsniveau.
De training vereist minimaal een hbo denk- en werkniveau.

Beoogde doelen

  • Je kent de basisprincipes van systemisch werken
  • Je kunt een groepsopstelling met poppetjes begeleiden
  • Je krijgt inzicht in de (verborgen) dynamieken en processen die spelen in je klas
  • Je kent de gespreksvaardigheden die effectief zijn om het groepsklimaat te versterken
  • Je leert dat gedrag van een leerling de uitingsvorm is van een symptoom
  • Je leert praktische systemische en verbindende werkvormen om mee aan de slag te gaan na afloop van de groepsopstelling

Werkwijze

De training is interactief van aard. Je werkt met eigen casuïstiek. Vanuit de theorie wordt veel geoefend met praktische werkvormen en tools die direct toepasbaar zijn in je dagelijkse praktijk. Na afloop van de training kunnen deelnemers vrijblijvend 2 x gratis deelnemen aan de online supervisiebijeenkomsten van de training om vragen te stellen of te leren van andere deelnemers. Soms vraagt een situatie om meer ondersteuning in de dagelijkse praktijk. Daarvoor bieden we coaching en implementatiebegeleiding op maat. Voor de extra ondersteuning ontvang je een offerte op maat.

Studiebelasting

De training bestaat uit 2 trainingsdagen. Naast de aanwezigheid op de trainingen wordt van je verwacht dat je na iedere training minimaal 2 uur besteedt aan het toepassen van het geleerde in de praktijk. Aanbevolen boeken zijn niet verplicht te lezen.

Kosten

De kosten van deze training zijn €795,00 bij individuele inschrijving. De kosten dienen voorafgaand te zijn betaald. Voor een incompany training ontvang je een offerte op maat.

Doorgang van de training is afhankelijk van het aantal deelnemers. Indien de training geen doorgang vindt worden de betaalde kosten volledig vergoed binnen een termijn van 3 weken na besluit.

Onze prijs is inclusief koffie, thee, lunch, coach- set met 64 symbolenkaarten, 32 emotiekaarten, 32 blanke houten poppetjes, hand-out en certificaat. Er wordt géén BTW in rekening gebracht.

Trainers

Katrien Schober en/of Theo Bruekers

Aanmelding

De inschrijving is definitief na betaling.

Annuleringsvoorwaarden

Individuele aanmeldingen: InMens hanteert de Algemene Voorwaarden Consumenten van het NRTO. Vervanging is mogelijk.

Voor teamtrainingen worden de annuleringsvoorwaarden vermeld in de offerte.

Meer informatie?

Neem gerust contact op met Katrien Schober, via katrienschober@inmenstraining.nl of 06-51927388

Locatie

Industrieweg 21, Wageningen

Tijd

Trainingsdagen: 9.30- 16.30 uur
Online supervisie: 8.30-9.30 uur

Data

Groep 1: 28 september en 12 oktober 2023
Groep 2: 18 januari en 8 februari 2024
Groep 3: 16 mei en 30 mei 2024
Online supervisie: 14 februari 2024
Online supervisie: 17 juni 2024
Online supervisie: 5 juli 2024