NIELS Emotiekaarten

Het benoemen van gevoelens en emoties helpt kinderen om ze beter te begrijpen en een plek te geven voor zichzelf. Deze NIELS Emotiekaarten helpen kinderen om zonder woorden aan te geven wat ze ervaren. Het geregeld gebruik maken van de emotiekaarten helpt kinderen om zichzelf beter te leren kennen en zich te uiten. Vanuit dit zelfinzicht leren ze stap voor stap beter om te gaan met hun eigen gedrag.

Emotiekaarten kunnen zichtbaar maken voor volwassenen en leeftijdsgenoten wat een kind ervaart. Dit helpt om het gedrag beter te begrijpen, te erkennen en op de juiste manier te reageren, waardoor opvoeden en samen spelen gemakkelijker wordt. Het benoemen van emoties vermindert spanning en stress.

De set bestaat uit 31 emotiekaarten en is geschikt voor het werken met individuele kinderen en groepen. Aanbevolen leeftijd is vanaf 3 jaar. De kaarten in de plastic doosjes worden geleverd inclusief een handleiding met diverse werkvormen hoe de kaarten individueel en in een groep te gebruiken zijn.
De kaarten zijn in het onderwijs uitstekend in te zetten naast iedere sociaal emotionele methode of los van een methode.

Handleiding

Emotiekaarten handleiding (pdf)

Doelgroep

Onderwijs, kinderopvang, peuterspeelzalen, ouders, psychologen, kindercoaches en hulpverleners.

Prijzen

1 set emotiekaarten in plastic doosje €19,95
Onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen kunnen contact opnemen voor aangepaste tarieven bij een bestelling van meer dan 5 doosjes Neem contact op
  • Prijzen inclusief BTW en exclusief verzendkosten.
  • De plastic doosjes hebben een afmeting van 107 x 73 x 28 mm
  • Levertijd: 1 tot 5 weken

Bestellen

De NIELS Emotiekaarten zijn te bestellen in de Webshop van InMens. Stuur een email naar katrienschober@inmenstraining.nl voor vragen.

Ervaringen

In mijn klas waren veel conflicten. Kinderen hadden vaak het idee dat iemand het op hen had gemunt. Door het gebruik van de emotiekaarten hebben de kinderen in mijn klas geleerd beter te ervaren hoe zij zichzelf voelen en ook hoe anderen zich voelen. Daardoor zijn ze elkaar beter gaan begrijpen en zijn er veel minder conflicten. De sfeer in de klas is sterk verbeterd!
Leerkracht

Ik gebruik de NIELS Emotiekaarten in mijn psychologen praktijk. Kinderen reageren enthousiast op de plaatjes en pakken het snel op. Eén meisje zei na afloop: Ik wil Niels graag bedanken omdat hij me zo goed geholpen heeft!
Psycholoog

De kaarten helpen mijn dochter van 6 om beter te begrijpen waar haar gedrag vandaan komt. Ze heeft nu inzicht gekregen dat er vaak meerdere emoties tegelijkertijd een rol spelen. Als ze boosheid laat zien, weet ze nu dat er vaak vermoeidheid of verdriet achter zit. Dit helpt haar enorm om haar emoties beter aan te sturen.
Moeder