De Groeikracht training

De Groeikracht training is een werkwijze om het pedagogisch klimaat, de sociale vaardigheden en concentratie van kinderen te versterken. De training is geschikt voor kinderen van 5 tm 12 jaar in basisscholen en SBO.

Deze training onderscheidt zich van andere trainingen door het maatwerk dat geboden wordt en de systemische manier van kijken. De aanpak is ondersteunend om de school- en thuiswereld van het kind met elkaar te verbinden. Aspecten vanuit de thuis- en schoolsituatie die een rol kunnen spelen bij het welzijn en presteren van het kind, worden met ouders en/of school bespreekbaar gemaakt. Tijdens de trainingsperiode wordt intensief gewerkt vanuit de relatiedriehoek school- ouders- kind.

Naast de aan te leren vaardigheden van het kind, krijgen ook de leerkracht en ouders begeleiding op maat die aansluit bij persoonlijke hulp- en leervragen. Om de resultaten op korte en lange termijn binnen de school te optimaliseren, biedt InMens materialen, werkvormen, interventies en teamscholingen om professionele vaardigheden van het gehele schoolteam op het gebied van gespreksvaardigheden en passend onderwijs te versterken.
Resultaten worden door het lectoraat positief passend onderwijs bijgehouden en onderzocht.

Opzet en organisatievorm Groeikracht training

Met de opdrachtgever bespreken we een aantal keuzemogelijkheden. Van daaruit bepalen we samen welke organisatievorm het meest passend is voor de school. Hiervoor hebben we diverse varianten ontwikkeld. De klassikale variant is bedoeld om te geven aan een hele klas, bij de light en basis variant wordt gewerkt met een groepje van 6 tot 8 leerlingen, waarbij de intensiteit van de samenwerking met ouders verschilt. De Groeikracht training bevat een aantal vaste onderdelen die uit andere onderzoeken succesvol zijn gebleken en wordt daarnaast op maat afgestemd op de doelgroep leerlingen, ouders, leerkrachten en de wensen van de opdrachtgever. Tijdens de Groeikracht training worden diverse speelse werkvormen en rollenspel ingezet en worden situaties gecreƫerd die de kinderen uitdagen om te werken aan hun leerdoelen omtrent gedrag en concentratie. Scholen die meer de focus op werkhouding willen, kunnen dit in afstemming met InMens inzetten.

Neem voor meer informatie contact op met Katrien Schober 06-51927388 of katrienschober@inmenstraining.nl

Informatie voor ouders

De Groeikracht training biedt ouders een unieke kans om een nog beter beeld te krijgen van wie hun kind is op school en thuis en wat belangrijk is zodat het kind nog meer gaat groeien.

Lees verder

Transfer naar de klas en school

De Groeikracht training biedt begeleiding op maat voor leerkracht en kind voor een goede transfer. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor implementatie op schoolniveau.

Lees verder

Samenwerken in de wijk

Goede onderlinge samenwerking tussen diverse organisaties verhoogt de kans op een effectieve wijkaanpak voor ouders en kinderen.

Lees verder

Groeikracht training starten

Heb je interesse in een Groeikracht training binnen jouw school, bestuur of samenwerkingsverband?

Lees verder

Groeikracht trainer worden?

Om Groeikracht trainer te worden volg je de driedaagse Groeikracht opleiding en word je bij de start van je eerste Groeikracht training gecoacht door een ervaren InMens coach.

Lees verder

Verdiepingstrainingen Groeikracht trainers

De verdiepingstrainingen bieden Groeikracht trainers nog meer kennis en expertise om de kwaliteit van de Groeikracht training te verhogen.

Lees verder

Professionalisering schoolteam

InMens biedt maatwerk interventies en trainingen voor individuele en teamprofessionaliseringsvragen om de resultaten op lange en korte termijn te borgen en de onderwijskwaliteit te verhogen.

Lees verder

Evaluatiescores Groeikracht training

Bekijk hier de evaluatiescores van de driedaagse Groeikracht training.

Lees verder